2023: A horror reneszánsza

2023: A horror reneszánsza

2024-02-16 14:04:49 - Wakanda DC - Blog » Ajánló » 2023: A horror reneszánsza

2023: A horror reneszánsza

A 2023-as év bővelkedett kiemelkedő horrorfilmekben, melyek nem csupán ijesztőek, de elgondolkodtatóak és művészi szempontból is értékesek. A klasszikus jump scare-ektől a pszichológiai thrillerekig, a body horrorig és a found footage stílusú filmekig, a horror szerelmesei minden ízlésüknek megfelelő alkotást találhattak.

A legijesztőbb filmek:

  • Skinamarink: Kyle Edward Ball kísérleti horrorja, mely a gyermekkor rémisztő rétegeit tárja fel. A film minimális párbeszéddel és atmoszférikus hangzással építi fel a feszültséget, garantálva a rémisztő élményt.
  • Infinity Pool: Brandon Cronenberg sci-fi horrorja, mely egy gazdag házaspárról szól, akik egy luxus nyaraláson vesznek részt egy totalitárius országban. A film a test horror elemeit ötvözi a társadalomkritikával, provokatív és megrázó élményt nyújtva.
  • Beszélj hozzám!: Danny Philippou rendezői debütálása, mely egy traumatizált lányról szól, aki egy furcsa telefonhívást kap. A film a paranoia és a magány érzését kelti, a feszültség pedig a tetőfokára hág.

A legmeglepőbb filmek:

  • MEGAN: Gerard Johnstone sci-fi horrorja, mely egy mesterséges intelligenciával vezérelt robotról szól, akit egy kislány nevelésére bíznak. A film a mesterséges intelligencia veszélyeire hívja fel a figyelmet, miközben humoros és szórakoztató is.
  • The Boogeyman: Rob Savage rendezői debütálása, mely Stephen King azonos című novelláján alapul. A film egy pszichológiai thrillerré válik, miközben a valóság és a képzelet határai elmosódnak.
  • The Blackening: Tim Story szatirikus horrorja, mely egy afroamerikai családról szól, akik egy rasszista vacsorán vesznek részt. A film a társadalmi feszültségeket és a rasszizmust boncolgatja humoros és provokatív köntösben.

A legemlékezetesebb filmek:

  • Sikoly VI: Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezői munkája, mely a Scream franchise hatodik része. A film ötvözi a klasszikus slasher elemeit a metahumorral, és friss köntösbe öltözteti a franchise örökségét.


  • Gonosz halott - Az ébredés: Lee Cronin rendezői debütálása, mely a Gonosz halott franchise rebootja. A film brutális és véres, miközben a test horror elemeit ötvözi a családi drámával.
  • Salem's Lot: Gary Dauberman rendezői munkája, Stephen King azonos című regényén alapul. A film atmoszférikus és nyomasztó, miközben a vámpírok rémisztő legendáját eleveníti fel.

2023 bebizonyította, hogy a horror műfaj továbbra is élénk és innovatív. A filmkészítők új utakat találnak a nézők megijesztésére és elgondolkodtatására, miközben a művészi határokat is feszegetik. A horror rajongóknak izgalmas jövő elé néznek, tele rémisztő és emlékezetes filmekkel.

Ezen kívül érdemes megemlíteni:

  • A 2023-as évben számos remake és reboot is megjelent, mint a Hellraiser, A texasi láncfűrészes mészárlás és A Halloween vége.
  • A horrorfilmek egyre népszerűbbek a streaming platformokon, mint a Netflix, az HBO Max és az Amazon Prime Video.
  • A horrorfilmek a filmipar egyik legjövedelmezőbb ágazata, és a 2023-as évben is számos kasszasiker született.

Összességében 2023 a horror reneszánsza volt. A filmkész

A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Sikoly VI.

A legutóbbi gyilkosságokat követően, a négy túlélő Woodsboro elhagyásával új fejezetet kezd.

Tovább

Gonosz halott - Az ébredés

Két nővér egy ősi könyvet talál, amely vérszomjas démonokat szabadít a világra, akik egy Los Angeles-i bérházban ámokfutásba kezdenek. A lányoknak a túlélésért kell küzdeniük, miközben szembenéznek ezzel a rémálommal.

Tovább

Salem's Lot

Tovább

Skinamarink

Két gyerek arra ébred az éjszaka közepén, hogy édesapjuknak nyomaveszett, és az összes ablak és ajtó eltűnt az otthonukból.

Tovább

Infinity Pool

James (Alexander Skarsgård) és Em (Cleopatra Coleman) egy elszigetelt szigeti üdülőhelyen töltik tökéletes vakációjukat, ahol érintetlen strandok, kivételes személyzet és napozás várja őket. Ám a csábító és titokzatos Gabi (Mia Goth) vezetésével az üdülőhely területén kívülre merészkednek, és egy erőszakkal, hedonizmussal és kimondhatatlan borzalmakkal teli kultúrában találják magukat. Egy tragikus baleset miatt a bűnözéssel szemben alkalmazott zéró tolerancia politikával kell szembenézniük: vagy kivégeznek, vagy - ha elég gazdag vagy ahhoz, hogy megengedhesd magadnak - inkább végignézheted a halálodat.

Tovább

Beszélj hozzám!

Egy fiatal társaság hozzájut egy titokzatos bebalzsamozott kézhez, amely segítségével kapcsolatba lehet lépni a szellemekkel. Ha valaki megfogja a kezet és kimondja, „Beszélj hozzám!”, azzal átmenetileg összekapcsolja a szellemvilágot a való világunkkal. A félelmetes játékszer az esti bulik fő attrakciójává lép elő, a fiatalok a közösségi médiában rajonganak az új izgalomért. Ám egy alkalommal egyikük túl sokáig engedi megszállni magát, és ezzel félelmetes természetfeletti erőket szabadít el.

Tovább




  • Film adatlapok: 516792
  • Sorozat adatlapok: 46000
  • Színész adatlapok: 1315464
  • Kommentek: 45
  • Film listák: 125
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 19
  • Cikkek: 157